Често задавани въпроси​

Защо да си направите Умен Дом?

Smart Home или умна къща е домашна автоматизация на апартаменти, къщи и бизнес сгради. С изграждането на умна къща, умен апартамент или сграда, Вие увеличавате стойността на вашият имот, като същевременно намалявате разходите за отопление, климатизация и електроенергия.Не на последно място и като най-важно предимство е вашата независимост и свобода да управлявате и наблюдавате вашата собственост от всяка точка на по света.

Трябва ли да се правят промени по електрическата инсталация?

Не, не е необходимо промяна по съществуващата инсталация. Нашите продукти са WI-Fi и Zigbee базирани, така че комуникират по безжичен път. Ако правите ремонт или вашето жилище е в процес на строеж, може да се направи допълнително окабеляване, което ще оптимизира, вашата умна къща.

Имам ли нужда от интернет и как мога да управлявам системата?

Да, за да управлявате системата когато не сте у дома трябва да разполагате с интернет, като наличието и на добър рутер е задължително.

Какво се случва ако ел. захранването или интернета прекъсне?

Ако електро захранването спре, не само системата за автоматизация няма да работи, но и вашите уреди и осветление. Разбира се някои и нашите сензорите работя на батерии, така че те ще продължат да изпълняват своите функции. При възобновяване на електричеството система ще заработи отново в пълен размер. При липса на интернет няма да може да управлявате вашият дом отдалечено, а само локално.

Трябва ли да заплащам месечни такси и лицензи?

Не трябва да плащате за лицензи и приложение, или други допълнителни такси. По желание може да сключим едногодишен договор за поддръжка, като заплатите съответният абонамент.

Коя система е подходяща за моя дом?

В зависимост от големината и топологията на обекта, както и изискванията на клиента може да се използва една или няколко системи, както и комбинация от безжична Wi-Fi и Zigbee, плюс допълнително bus окабеляване.

Предлагате ли изграждане на домашна и сградна автоматизация?

Да, ние от SmartDirect разполагаме с “Know How” и обучен екип за изграждане на умен дом или сграда. Разбира се някои от модулите може да закупите от нашият магазин и да инсталирате сами, но ако не може да се справите или желаете цялостно решение за вашият дом, може да разчитате на нашите услуги.

Колко струва да си направя моя дом умен?

Няма точна цена при домашната автоматизация, може да започнете от интелигентно осветление и да надграждате във времето, като добавяте умни релета и сензори към бойлер, фурна, котлони, климатици и др. Цената на умен дом е много специфична, спрямо вашите изисквания и големината на жилището.

За безплатен оглед и консултация може да се свържет с нас чрез контактната форма или на 0885 00 87 35